WAŻNE: NA NASZYCH STRONACH STOSUJEMY PLIKI COOKIE
Korzystanie z tej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, na co wyrażasz zgodę. Możesz w każdym czasie dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej o "Polityce prywatności!

Poświęć chwilę i zarejestruj się: kliknij tutaj aby rozpocząć rejestracje w kilku prostych krokach.
MrYellow

Wątek: MrYellow

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
  1. #1
    Awatar kikutnik666
    Dołączył
    lip 2010
    Skąd
    Warszawa/Płochocin
    Wiek
    32
    Postów
    196

    MrYellow

    zapraszam z opiniami o tej osobie.

    chyba mój drugi negatyw w karierze... [edit: poprawka, trzeci]
    zasłużył na niego Mateusz z Legionowa, pseudonim MrYellow
    http://www.terrarium.com.pl/forum/pr...rofile&u=42951
    http://www.arachnea.org/forum/member.php?u=15760

    umówił nas na giełdzie w Warszawie wspólny znajomek.
    giełda tegoroczna, jakoś w okolicach maja, nie pamiętam dokładnie.

    tak czy owak- Mateusz otrzymał ode mnie samicę O. aureotibialis ok. 4 cm DC, w zamian miał mi dać P. miranda L1. Głupie 60 pln, ale sprawiedliwość wymaga opisania sytuacji. No i Mateuszkowi obiecałem, ze dostanie takowy, dedykowany wpis :)
    spotkaliśmy się na giełdzie, szybka transakcja, jako, że miałem lekki sajgon na stoisku to nie dopilnowałem wszystkiego jak należy w tamtej chwili.
    dałem samiczkę, otrzymałem maluszka i się rozeszliśmy. Potem jednak zajrzałem w wolnej chwili do pajączka i okazało się, że cos niewyraźnie wyglada- powłóczy nogami, trochę jakby przykurczona... zwierzak ewidentnie "chory", na moje oko były to objawy przesuszenia.

    zwierzak dotarł do mnie do domu, próbowałem "reanimacji"- bezskutecznie.
    zwierze nie jadło, nie piło, nie tworzyło sieci i po 3-4 dniach padło.
    zwierzaka widziało parę osób- Andrzej 'Krecik97', o ile dobrze pamietam to też Olek 'Slash' (który zwrocil mi uwage, ze zwierzak jest jakis trefny, co sam zauwazylem), Piotrek 'Raven' czy Jakub zwany 'Etz' (tak, tak, ulubieniec wielu terrarystów)

    napisałem do MrYellow na gg z informacją, że zwierze padło, opisałem objawy i poprosiłem o to by mi dał inną mirandę zamiast tej co padła lub zeby oddał samicę aureotibialisa. P. miranda wtedy znacznie staniała, wiec wyszedłbym troche na minusie (o czym go poinformowalem), jednak takie życie...

    Mateusz mi odpisał po jakichś 4 godzinach, że może mi dać jako rekompensate jedną sztuke A. bicegoi L5, ale odmówiłem, nie lubię Avicularia spp. zbytnio, ponadto nie mam do nich szczęścia i zbyt często mi padają.
    Rozmowę odbyliśmy dnia 03.05.11. Nie usłyszalem od niego nic więcej (choć był na gg dostępny i innym odpisywał), więc po paru dniach ponowiłem próbę
    Dokładniej 09.05.11, a potem (z powodu braku odzewu) 12.05.11.
    Za każdym razem pytałem co z naszą transakcją. Odpowiedź przyszła 12.05.11 i brzmiała "nie wiem", wiec zaproponowałem to co wcześniej czyli- daj mi P. miranda, bez wad.
    Na odpowiedź czekałem pare dni, napisałem w końcu 25.05.11 co z naszą transakcją oraz to, że ewidentnie mnie olewa. Znajomek, ktory z nim porozmawiał twarzą w twarz usłyszał od niego, że my już się dogadaliśmy. O czym usłyszałem pierwszy raz- bo ja coś proponowalem, ale nikt tego nie potwierdził ani nie odrzucił, wiec ciezko mowic o jakimś dogadaniu się.

    pomimo smiesznej sumy (60 pln) postanowiłem dalej ciagnac ten cyrk- lepiej do konca wszystko doprowadzic, czy to pozytywnego czy nie.
    27.05.11 napisalem, ze chce z powrotem moja samice aureotibialis, bo nie mozemy sie dogadac, a koles ewidentnie mnie olewa. I dostalem odzew, nawet chwile pogadalismy.
    Przedstawilem mu jak wyglada z mojej strony sytuacja i otrzymalem odpowiedz:
    typ od mirandy :: 11942600
    dobra już nie ******* odkupie ci ją i sie odpierdolcie z kubą
    Piątek 27.05 :: 12:40:30 kikutnik666 :: 2455223
    mlody
    12:40:32troche kultury
    Piątek 27.05 :: 12:40:45 typ od mirandy :: 11942600
    nie musisz mi pisac jaki to zly jestem
    Piątek 27.05 :: 12:40:47 kikutnik666 :: 2455223
    nie jestem twoim kolega bys mi mowil "nie ******* mi"
    Piątek 27.05 :: 12:41:03 typ od mirandy :: 11942600
    yhm
    Piątek 27.05 :: 12:41:14 kikutnik666 :: 2455223
    podsumowujac
    12:41:21na nastepnej gieldzie kupujesz mirande
    12:41:28kubie ja dasz czy mi- obojetne
    Piątek 27.05 :: 12:41:37 typ od mirandy :: 11942600
    kubie nie daje nic
    12:41:40daje tobie
    Piątek 27.05 :: 12:41:52 kikutnik666 :: 2455223
    konczymy wtedy interes i jesli kolejne beda to przyjmuje tylko gotowke, zadnych wymian
    Piątek 27.05 :: 12:41:56 typ od mirandy :: 11942600
    kuba to dwolicowy frajer
    Piątek 27.05 :: 12:42:16 kikutnik666 :: 2455223
    jesli mnie niebedzie to musisz komus z moich znajomych dac
    12:42:22znassz kube, wiec jemu mozesz dac
    12:42:26najpewniej jednak bede
    Piątek 27.05 :: 12:43:56 typ od mirandy :: 11942600
    ok
    Piątek 27.05 :: 12:44:22 kikutnik666 :: 2455223
    no. teraz mozna powiedziec ze doszlismy do porozumienia
    potem 23.08.11 przypomniałem, ze 04.09.11 jest gielda i że mieliśmy pewna rzecz dokonczyc.
    oczywiście rezultat do przewidzenia- zero kontaktu.

    zgodnie z obietnica wystawiam negatywa. Czekałem długo, dłużej niż powinienem i wykazywałem chec wspolpracy, ktorej brakowało temu dzieciakowi. Za 60 pln i ok. 5 miesiecy dostales w pelni zasluzonego negatywa, oszuscie :)

    Proponuje tez nie sprzedawac mu zwierzat, gdyz (jak sie dowiedzialem) przesusza mocno zwierzaki, zapomina o nich i potem zwierzeta na skraju wyczerpania puszcza dalej- czyli robi to na co i ja się nadzialem.

    ODRADZAM, PRZESTRZEGAM i CHŁODNO POZDRAWIAM
    szkoda zwierzat, szkoda nerwow

    przeklejono z TCP, gdzie taka sama opinie wystawilem :)

  2. #2
    Awatar kikutnik666
    Dołączył
    lip 2010
    Skąd
    Warszawa/Płochocin
    Wiek
    32
    Postów
    196
    Witaj Nieznajomy! Jeśli chcesz przeczytać cały wątek zarejestruj się bądź zaloguj!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Blonda$, MrYellow Polecam!!!
    Przez SARNAC w dziale Opinie o sprzedawcach [Tylko do odczytu]
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 16-02-12, 17:34
  2. MrYellow, kiedys Blonda$
    Przez Sebalos w dziale Opinie o sprzedawcach [Tylko do odczytu]
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 03-10-11, 21:14

Tagi dla tego wątku

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •