Arachnea.org

Wątek: arachno_board

Strona 1 z 8 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72
  1. #1

    Arachno-Board

    Dziś straciłem cierpliwość i muszę się podzielić przebiegiem transakcji użytkownika Arachno-Board z moją skromną osobą. Otóż wyglądało to tak... Pan Arachno-Board zaoferował mi zamianę E.pachypus samica 4dc na Avicularia metallica 3dc samica + Cyratogyrus marschalli samica 3dc + ns Avicularia peru sp. L4. Zgodziłem się zamienić paczkami i wysłać je na ten sam dzień jak pan Board. Następnego dnia poszedłem na pocztę zapytać czy nie ma dla mnie paczki , nie było a więc czekałem dalej. E.pachypus została wysłany z rana w poniedziałek 1.07.13r. więc na paczkę od strony Borda miałem czekać do środy, ale nie było ani paczki ani odpowiedzi na arachnea. Dopiero 10.07.13r Pan Board napisał że pachypus doszedł nieżywy i że jednak nie wysłał paczki w ten sam dzień co ja... Gdy poprosiłem o zdjęcia martwego pachypusa odpisał , że ma zrobione zdjęcie jednak jest na wakacjach i dośle mi je do piątku czyli 12.07.13r. Czekałem na zdjęcie no i w sumie tyle by mi wystarczyło, bo skoro pajączek doszedł nie żywy to czego mam dalej to ciągnąć ? 12.07.13r. napisał ,że "fotek pachypusa niemam ale mg.zrobic bo jest w "suszeniu" lecz 10.07 na telefon jeszcze pisał "fotke wyślę nie ma problemu" dodał że może mi wysłać za nią dwie małe Avicularie co mnie dziwiło... 13 lipca podałem swoje dane ponieważ potrzebne były do dosłania dla mnie tych 2 maluchów , więc nadal czekałem na swoją paczkę i chodziłem na pocztę... I znów zawiódł Pan Board. A ja już dłużej tak nie mogłem więc 21 lipca poprosiłem o wysłanie zdjęcia i tu już się zaczęło Board odpisał " Chłopie zdjęcie było robione dawno temu gdy samica padła i więcej fotek nie będzie, bo została wyrzucona" tutaj można wywnioskować już że kręci , bo przecież miał to suszyć :D . Gdy już straciłem cierpliwość zażądałem mojego zdjęcia to Pan Board odpisał " jak mnie zdenerwujesz to zrobię ci taki montarz że nikt na forum ci racji nie przyzna więc się nie wymądrzaj bo jest fotka martwej samicy na torfie i tyle" . Brak słów a paczki pewnie już nie zobaczę . W tym temacie nie chodzi mi o samą opinię ale o to żeby ktoś sobie nie zrobił tego samego błędu co ja zrobiłem wysyłając mu samicę która być może i żyję. Może pan Board to przeczyta i będzie w końcu miał czas na zrobienie fotki ( bo tylko na tym mi zależało) niech to będzie taką "prowokacją" :) A zdjęcia pajączka macie tutaj https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

    Wszystkie wiadomości od tego użytkownika mam zapisane być może się przydadzą :)

    //Użytkownik Spider_90, uznany został za osobę niewiarygodną i nie może wystawiać ofert na naszym portalu. Jednak zgodnie z polityką forum nie usuwamy trwale komentarzy wystawionych w opiniach. KLIK - Obli
    Ostatnio edytowane przez Obli ; 17-11-13 o 00:03 Powód: notatka

  2. #2
    Nie chce mi się kombinować i łączyć odpowiedzi z cytatami ale:
    po 1
    wymiana miała polegać tak samo jak napisał użytkownik Spider_90 z lekkim zastrzeżeniem. Z góry zaznaczyłem, że wyśle gdy dojdzie od niego paczka.
    po 2
    odpisałem użytkownikowi Spider_90 po kilku dniach gdyż wyjechałem jak człowiek na wakacje jednak kolejna nieścisłość w wypowiedzi przedmówcy :)
    pajączek przyszedł żywy :) i bardzo mnie to ucieszyło (przeprowadzona była nawet rozmowa przez telefon ) jednak był bardzo wyczerpany i miał obtarcia i lekkie zapadnięcia na odwłoku
    oto link do posta którego założyłem tego samego dnia co otrzymałem pajączka
    http://arachnea.org/serwis/raporty-w...e-odwloka.html
    pająk był osowiały prawie nic się nie ruszał.
    następnego dnia zastałem go z podkulonymi odnóżami .
    został wysłany sms do Pana z informacją o tym zajściu.
    nie otrzymałem odpowiedzi.
    po 3
    fotka była zrobiona na szybko na torfie gdy była podwinięta już lekko no bo stwierdziłem, że trzeba będzie udowodnić i takowe jedno foto jest zrobione.
    po 4
    odpowiedź do mało inteligentnego spostrzeżenia
    "" Chłopie zdjęcie było robione dawno temu gdy samica padła i więcej fotek nie będzie, bo została wyrzucona" tutaj można wywnioskować już że kręci , bo przecież miał to suszyć :D "
    suszenie jak Pan Spider_90 nie jest w stanie chyba zrozumieć nie udało się gdyż pająk zaczął intensywnie się rozkładać. (mnie już nie ma w Gdańsku ale kobita go po prostu wywaliła bo po co ma śmierdzieć w domu)
    po 5
    odnośmie mojej wiadomości "" jak mnie zdenerwujesz to zrobię ci taki montarz że nikt na forum ci racji nie przyzna więc się nie wymądrzaj bo jest fotka martwej samicy na torfie i tyle" "
    napisałem tak , jasne a czemu nie skoro Pan Spider_90 nie rozumie że fotka była zrobiona dawno a teraz wypisuje " jeżeli niebędzie zdjęcia pachypusa na kartce z twoim nickiem "
    poza tym nie rozumie chyba też że naprawdę swoim podejściem i na chama kombinowaniem by wycyganić ode mnie jeszcze więcej niż chce mu dać wymusza ode mnie rzeczy niemożliwych tj pojawienia się w Gdańsku by wysłać mu fotkę.
    ona się nie zepsuje w porównaniu do pająka więc otrzyma ją gdy tylko będzie taka możliwość.a typ fotki o jaką prosił mogę zmontować w programie ale czy to ma sens ?bo mi się nie wydaje :)
    no sory ale jak mam zrobić takie foto po takim czasie gdy pająk jest w śmieciach a jedyne foto jakie było cyknięte jest na torfie w tym samym pojemniku co fotka w temacie powyżej o obrażeniach :)
    po 6 i wracając lekko wyżej wypowiedzi pana Spider_90 " dodał że może mi wysłać za nią dwie małe Avicularie co mnie dziwiło... "
    co Cie dziwi ?12 lat siedzę w ptasznikach
    sam nie raz wysyłałem coś co padało nie z mojej winy i nie raz otrzymywałem coś na "otarcie łez" akurat się trafiło że mam trochę tych maluchów avi to sobie pomyślałem że Ci wyśle właśnie na "otarcie łez" chociaż teraz to po tym poście mogę śmiało stwierdzić że wysłałeś mi ptasznika którego kupiłeś z odłowu ktory Ci nie jadł nic bo była wychudzona jak nie wiem co i poprostu chciałeś się go pozbyć, udała Ci się oferta ode mnie bo była dość dobra .wysłałeś momentalnie byle by Ci nie padła w domu i ja dostałem już padającego ptasznika.Chłopie zamiast się cieszyć żę dojdą Ci dwie avi zrobiłeś sobie sam koło nosa ale niech forumowicze to rozstrzygną.
    jeszcze dwóm innym miałem wysyłać paczki i również są poinformowani że paczki wychodzą dzisiaj tak jak ta do Ciebie gdyż nadal nie ma mnie w Gdańsku a moja kobieta nie ma dostępu do laptopa by przesłać mi foto które zrobiłem dzień po przyjściu pachypusa.
    co do fotki pachypusa na fejsie. jest sobie, jako wspomnienie :). łącznie na żywo zrobiłem jej 5 fotek.
    kolejna 6 fotka była już jako martwa. natomiast robiona aparatem a nie telefonem komórkowym by była wyraźniejsza dla dowodów. stąd wstawione fotki na fejsie mają datę nawet kilkanaście dni po zgonie ptasznika gdyż wstawiałem je z telefonu)
    podsumowując.
    wyszła paczka do Pana Spider_90 dzisiaj (bądź zaraz będzie nadana) gdyż w domu kobity z nią nie ma już.
    w paczce jest A. versicolor L4 i A sp peru purple L4
    są to pajączki dane na otarcie łez
    (nr nadania załączę za około 2 godz gdy go otrzymam)
    proszę bardzo drogich forumowiczów o rozstrzygnięcie sporu jako mediatorzy bo moim zdaniem użytkownik Spider_90 świadomie wysłał padającego ptasznika i żąda jeszcze za niego wszystkiego co było w pierwotnej umowie, jednak teraz wiem że i tych Avi nie powinienem wysyłać bo kręcisz chłopie zgrywając cwaniaka z cytatami jednak jakoś się w nich mieszasz, tak jak w datach :)
    fotkę w tym oto temacie wstawię w przeciągu paru dni gdy wrócę do Gdańska.
    Jeśli będzie stwierdzone iż moje zachowanie jest nieodpowiednie a w samym sporze to Spider_90 poniósł straty będę w stanie to zrozumieć i odesłać mu jakąś równowartość, jednak że puki co dostałem trupa a wysłałem żywe i żwawe avi :)
    pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Arachno_Board ; 22-07-13 o 11:01
    nieregulaminowy podpis. - majtkinadrodze

  3. #3
    kokega zgodzil.sie na zalatwienie.sprawy na forum jawnie;)
    wiec prosze bardzo;)
    co.do.samego "kolegi"
    prosze o filmik z otwierania paczki by nie bylo ze znowu.cos wykombinujesz;)
    nieregulaminowy podpis. - majtkinadrodze

  4. #4
    "Spider_90 świadomie wysłał padającego ptasznika i żąda jeszcze za niego wszystkiego co było w pierwotnej umowie" , "puki co dostałem trupa" Nie życzę sobie wypisywania takich bzdur ! Samica u mnie zrzuciła wylinkę i po 2tyg. przyjęła pierwszy pokarm wszystko było ok nawet u ciebie prócz tej małej plamki na odwłoku czuła się dobrze i widzimy to na zdjęciach https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater . Do tej pory nie jesteś w stanie udowodnić zgonu mojej samicy... Wysyłasz komuś pająka, nagle dochodzi i odbiorca mówi że pająk jest nieżywy i wyśle mniejsze pajączki i co mam tak o powiedzieć ok to nic mogą być te małe tak ? tak to ma wyglądać ? Pan Board właśnie tak to widzi. A ja chciałem tylko zobaczyć czy to aby napewno moja samica z charakterystyczną kropką na odwłoku padła czy to nie jakaś inna. Cieszę się ,że wysłał Pan mi paczkę na "otarcie łez" :D ale nie w tym rzecz , ja chcę tylko jedno zdjęcie dowodu na to że Mój! pająk jest nieżywy. A nie chciałem żadnego potwierdzenia nadania do mnie tych dwóch pajączków, z moimi danymi :/ Czekamy dalej na zdjęcie, widzę że tu więcej jest pan w stanie napisać jak do mnie przez te całe 2 tygodnie to może doczekam się i zdjęcia :P

    "prosze o filmik z otwierania paczki by nie bylo ze znowu.cos wykombinujesz;) " Ja znowu coś wykombinuję ? Człowieku to ja czekałem na paczkę cały tydzień bo ty się nie odzywałeś a teraz cały tydzień czekam na jedno zdjęcie i kto tu kombinuje ? Czekamy na zdjęcie :)

    //Użytkownik Spider_90, uznany został za osobę niewiarygodną i nie może wystawiać ofert na naszym portalu. Jednak zgodnie z polityką forum nie usuwamy trwale komentarzy wystawionych w opiniach. KLIK - Obli
    Ostatnio edytowane przez Obli ; 17-11-13 o 00:03 Powód: notatka

  5. #5
    Cytat Zamieszczone przez Spider_90 Zobacz posta
    "Spider_90 świadomie wysłał padającego ptasznika i żąda jeszcze za niego wszystkiego co było w pierwotnej umowie" , "puki co dostałem trupa" Nie życzę sobie wypisywania takich bzdur ! Samica u mnie zrzuciła wylinkę i po 2tyg. przyjęła pierwszy pokarm wszystko było ok nawet u ciebie prócz tej małej plamki na odwłoku czuła się dobrze i widzimy to na zdjęciach https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater . Do tej pory nie jesteś w stanie udowodnić zgonu mojej samicy... Wysyłasz komuś pająka, nagle dochodzi i odbiorca mówi że pająk jest nieżywy i wyśle mniejsze pajączki i co mam tak o powiedzieć ok to nic mogą być te małe tak ? tak to ma wyglądać ? Pan Board właśnie tak to widzi. A ja chciałem tylko zobaczyć czy to aby napewno moja samica z charakterystyczną kropką na odwłoku padła czy to nie jakaś inna. Cieszę się ,że wysłał Pan mi paczkę na "otarcie łez" :D ale nie w tym rzecz , ja chcę tylko jedno zdjęcie dowodu na to że Mój! pająk jest nieżywy. A nie chciałem żadnego potwierdzenia nadania do mnie tych dwóch pajączków, z moimi danymi :/ Czekamy dalej na zdjęcie, widzę że tu więcej jest pan w stanie napisać jak do mnie przez te całe 2 tygodnie to może doczekam się i zdjęcia :P

    "prosze o filmik z otwierania paczki by nie bylo ze znowu.cos wykombinujesz;) " Ja znowu coś wykombinuję ? Człowieku to ja czekałem na paczkę cały tydzień bo ty się nie odzywałeś a teraz cały tydzień czekam na jedno zdjęcie i kto tu kombinuje ? Czekamy na zdjęcie :)
    posłuchaj pewne zdjęcia łatwiej mi wysłać podczas nieobecności w domu a inne ciężej a czemu ?
    bo mnie w nim nie ma !!!!!
    to takie trudne ?:)
    kombinujesz chłopie od początku ale okej :).
    tutaj pisze bo nie będę się z Tobą użerał na sms czy PW skoro nie umiesz zrozumieć sformułowania że jestem na wczasach i nie będę wracał do domu by wysłać Ci fotke :)
    i jeszcze taki szczegół
    nick pisze się całością a nie jak dziecko zdrabniasz coś :)
    ja z względem szacunku wpisuję Twój nic w całości i życzę sobie tego samego :)
    a co do fotki na fejsie to wyżej wpisane jest (gdybyś przeczytał, to byś zobaczył) że fotka ta jest od razu po przyjściu i ustawianiu pajączka do fotki zarówno ze zbliżeniem odwłoka jak i ogólnopoglądowe, jednak nie było to łatwe bo sama nie chciała się ustawić :)
    od razu przez telefon informowałem Cie o jej stanie kiepskim :).
    ale o tym nawet nie wspomniałeś.
    Słuchaj naprawdę wstawię foto jak wrócę ale Ty mi cofniesz obie Avi bo teraz już przeginasz :)
    a jakąś osobę postronną proszę o wydanie opinii na ten temat :)
    a Ty nie wypowiadaj się w formie "czekamy" bo z tego co wiem jesteś jednoosobowy a nie :)
    nie wiem czy wiesz ale w tej formie kiedyś o sobie mówili jedynie ludzie z kompleksem :)
    nieregulaminowy podpis. - majtkinadrodze

  6. #6
    Piszę tak ponieważ sam zwróciłeś się do osób postronnych jako pierwszy "proszę bardzo drogich forumowiczów o rozstrzygnięcie sporu" ja w ich imieniu poprosiłem ciebie o zdjęcia i nie pisałem że ma to być już teraz tylko może być także jak wrócisz z wakacji. To, że mam inteligentniejsze czy bogatsze słownictwo od ciebie nie znaczy że cwaniakuję więc to także sobie wypraszam. Nie będę dyskutował z człowiekiem który nie potrafi nawet dobrze sformułować zdania i tylko obraźliwie odpryskuje mi pozwolę sobie zacytować np. "nie wiem czy wiesz ale w tej formie kiedyś o sobie mówili jedynie ludzie z kompleksem :) " . Człowieku mogłeś sobie to oszczędzić co to ma wspólnego z tą całą sprawą ? Ok pozwolę sobie zapomnieć o tym wszystkim i nie spamować już tu. Po powrocie do domu jak tylko wyślesz zdjęcie usuniemy ten cały spór , bo to dziecinne się robi.

    //Użytkownik Spider_90, uznany został za osobę niewiarygodną i nie może wystawiać ofert na naszym portalu. Jednak zgodnie z polityką forum nie usuwamy trwale komentarzy wystawionych w opiniach. KLIK - Obli
    Ostatnio edytowane przez Obli ; 17-11-13 o 00:03 Powód: notatka

  7. #7
    obiecane foto.jakość tragedia ale konwertowane do maila na telefon dlatego.
    chwała kobiecie która znalazła przynajmniej się szybciej wyjaśni :)
    Uploaded with ImageShack.com
    pozdrawiam
    nieregulaminowy podpis. - majtkinadrodze

  8. #8
    Ja nigdy nie przyjmuje takich zdjęć jako potwierdzenie bo po prostu pająki często robią taką pozycję i łatwo go tak ułożyć nieraz ;D ale zawsze mialem młodsze sztuki, przy takich nie wiem :) Np. można złapać palcem za koniec nogi i trzymać w górze :)

  9. #9
    Pająk nie ma jak dla mnie podkulonych odnozy, co nie potwierdza zgonu pająka. Moje czasem sobie tak leżą:-)
    "Bierz co chcesz. Ja bym se za to kupił wódki. Wypij wszystko na raz i spojrzyj na swoją hodowlę, będzie ze dwa, albo i nawet trzy razy większa." - guzu

  10. #10
    Cytat Zamieszczone przez Michał_Rks Zobacz posta
    Ja nigdy nie przyjmuje takich zdjęć jako potwierdzenie bo po prostu pająki często robią taką pozycję i łatwo go tak ułożyć nieraz ;D ale zawsze mialem młodsze sztuki, przy takich nie wiem :) Np. można złapać palcem za koniec nogi i trzymać w górze :)
    fotkę cyknąłem na dowód i miał iść na suszenie a podwinięta się zrobiła bardziej po czasie, taki stan zastałem gdy ją przewróciłem na "plecy"
    Cytat Zamieszczone przez stachu92 Zobacz posta
    Pająk nie ma jak dla mnie podkulonych odnozy, co nie potwierdza zgonu pająka. Moje czasem sobie tak leżą:-)
    a miałeś kiedyś coś z odłowu ?
    im się nie zdarza leżeć tak o na plecach :)
    nie jednego murinusa czy chordatusa miałem z odłowu i nie są to ptaszniki takie jak nasze z handlu.
    tam jest tylko natura i na plecy się kładą jedynie by strydulować i atakować ale ne jest to typowe położenie się na plecy jak ta pachypuska po za tym widać te zapadnięcia na odwłoku :)
    więcej fotek nie będzie i tak bo pająka nie ma już dawno.
    Mi takie foto wystarczy jako dowód gdy coś wysyłam bo pająka się nie da ugłaskać by leżał na plecach :)
    szczególnie odławianego..
    nieregulaminowy podpis. - majtkinadrodze

Strona 1 z 8 1234 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. [Temat autorski] foto temat Arachno_Board
    Przez Arachno_Board w dziale Zdjęcia i filmy użytkowników
    Odpowiedzi: 233
    Ostatni post / autor: 01-01-14, 20:36
  2. Arachno_Board konkurs!!Udostępniamy-terrarium wygrywamy !:)
    Przez Arachno_Board w dziale Konkursy
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 23-09-13, 00:07

Tagi dla tego wątku

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •