Ale to raczej jest płuco w kształcie książki :)
co do sekcji zwłok... Rany to tak jakbym sam grzebał w pająku :)
Dowiedziałem się czegoś więcej o tych wspaniałych zwierzętach. No ale szkoda, że pająka nie dało się odratować :(.
Ale to raczej jest płuco w kształcie książki :)
co do sekcji zwłok... Rany to tak jakbym sam grzebał w pająku :)
Dowiedziałem się czegoś więcej o tych wspaniałych zwierzętach. No ale szkoda, że pająka nie dało się odratować :(.
"Postanowiłem być grzeczny i uprzejmy dla wszystkich"
po pierwsze: (w jezyku biologicznym[polskim] nie istnieje takie pojecie jak pluco ksiazkowe) - masz jakas dokumetacje tego? to jest dzial VIP
po drugie: lungs in form of book - pluca w formie ksiazki, a nie zadne pluca ksiazkowe
The Mine, that broods o\'er guilty woes, Is like the Scorpion girt by fire[...] One sad and sole relief she knows, The sting she nourish\'d for her foes... Darkness above, despair beneath, Around it flame, within it death !
ludzie, dajcie już spokój tym "płucom książkowym"! przecież i każdy wie o co chodzi! temat był inny, a tu się czepili chłopaka, że napisał jak napisał... nie jest to kolokwium, ani egzamin z anatomii, żeby w takie szczegóły się zagłębiać...
Limnephilus flavospinosus L4, Tricholeiochiton fagesii L6, Anabolia brevipennis L5
Skoro już tak się czepiasz tego że to dział VIP to pisanie że ptaszniki mają płucotchawki jest bardziej nie na miejscu niż pisanie o "płucach książkowych" :P.Zamieszczone przez Sylo
Mortis, moglbysmi powiedziec jakiego mikroskopu uzywales (marka, koszt, miejsce zakupu) bo mam chrapke na taka zabawke i kupuje za dwa tygodnie chyba jakis.
Pozdrawiam
Adsy
Zapraszam takze do innego serwisu terrarystycznego
zapomnialem jeszcze tego zazanczyc:Zamieszczone przez ble
trachea - tchawka, a nie plucotchawka...
The Mine, that broods o\'er guilty woes, Is like the Scorpion girt by fire[...] One sad and sole relief she knows, The sting she nourish\'d for her foes... Darkness above, despair beneath, Around it flame, within it death !
zapomnialem jeszcze tego zazanczyc:
trachea - tchawka, a nie plucotchawka...Zamieszczone przez slowniki.onet.pl
Zamieszczone przez translate.pl
Pozdrawiam ;)Zamieszczone przez dictionary.pl
w tym kontekscie zdaniowym który podales:
"The respiratory openings of the abdomen arrive until lungs in form of book (with a structure in layers) or to a system of tubes (tracheas) to transport the air, or to both."
znaczenie tego wyrazu to - tchawka - gdyz inaczej to zdanie nie mialo by sensu
pozatym samo slowo trachea jest baaardzo potoczne i ogolnie oznacza 'system oddechowy'
offtopowo kolorowo
Gdzie tu są zdjęcia?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki